10 toepassingen van olijfolie die je nog niet kent

Olijfolie is een natuurlijk product, dat vooral gebruikt wordt bij het koken of als een dressing voor verscheidene voedingsmiddelen. Olijfolie is echter goed voor een aantal dingen die niet gerelateerd zijn aan voedsel en die vaak onbekend zijn. Daarom zullen we je hieronder 10 verrassende toepassingsmogelijkheden van olijfolie laten zien.

1. Bevochtigt de huid

Gecombineerd met andere producten zoals bijvoorbeeld essentiële oliën is olijfolie perfect voor het bevochtigen van de huid en het bestrijden van droogheid. Om te bewijzen hoe effectief het is, sprenkel je een paar druppels olijfolie over je lichaam. De beste manier om de olie aan te brengen is om het minimaal twee keer per dag te doen of wanneer nodig.

2. Natuurlijke make-up remover is een toepassing van olijfolie

Olijfolie kan ook gebruikt worden als een natuurlijke make-up remover. De beste eigenschap is dat het gebruikt kan worden voor elk huidtype en meestal erg effectief is. Het helpt bij het verwijderen van make-up. Je moet uiteraard voorzichtig zijn rondom je ogen, aangezien contact met je ogen schadelijk kan zijn.

3. Scheermiddel

Dit voordeel gaat op voor zowel voor mannen als vrouwen. Breng een beetje olijfolie aan op je gezicht, benen of een ander gebied dat je wilt scheren en het zal er voor zorgen dat je scheermesje beter glijdt. Je huid raakt daardoor minder geïrriteerd en wordt minder rood.

4. Pannenreiniger

Olijfolie kan ook gebruikt worden om pannen en soortgelijke sterk bevuilde afwas schoon te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een paar druppels olijfolie aan te brengen op de pan en die een paar minuten met een doek of iets dergelijks te schrobben.

Vervolgens kun je de pan lichtjes afspoelen en dan verder afwassen met normaal afwasmiddel. Je zult zien dat je je potten en pannen makkelijker schoon kan maken.

5. Fornuisreiniger

Olijfolie kan op dezelfde manier gebruikt worden om je fornuis schoon te maken, omdat het helpt bij het verwijderen van ophopingen van vettigheid en vuil.

Doe in dit geval hetzelfde als met de pannen. Je hoeft maar een paar druppels op het fornuis aan te brengen en het dan te schrobben met een doek die niet krast. Je zal uiteindelijk een blinkend schoon fornuis hebben.

6. Helpt bij het bestrijden van ongemakken in de keel

Als je last hebt van een geïrriteerde keel of een ander soort ongemak, dan kan je één theelepel olijfolie drinken. Je zal je hierdoor beter voelen en in sommige gevallen de pijn en irritatie flink verminderen. Als je last hebt van verkoudheid, kan je het ook combineren met een beetje honing, als je dat lekker vindt.

7. Natuurlijk smeermiddel

Omdat dit een olie is, fungeert het als een natuurlijk smeermiddel, dat in verschillende situaties gebruikt kan worden. Gebruik het bijvoorbeeld voor het smeren van krakende deuren of ramen, klemmende ritsen in broeken, jassen of tassen of een ander soort metaal dat constant frictie veroorzaakt.

8. Beschermt je kat

Als je een kat hebt, dan kan olijfolie voorkomen dat haarballen zich in de maag ontwikkelen of het maakt het uitspugen makkelijker. In dit geval moet je een beetje olijfolie toevoegen aan het voedsel van je kat.

9. Meubelreiniger

Nog een alternatieve toepassingsmogelijkheid van olijfolie is het reinigen van leren of houten meubels. Naast het reinigen zorgt de olie er ook voor dat ze meer glanzen. Om dit te doen breng je een paar druppels aan op een schone doek en die wrijf je vervolgens over het meubelstuk.

10. Natuurlijke ontvetter

Omdat dit een olie is, kan olijfolie helpen bij het verwijderen van vettige vlekken die veroorzaakt worden door industriële producten, zoals bijvoorbeeld petroleumderivaten. Meng voor dit doel een beetje olie met zout en schrob daarmee je handen of iets anders waar een vlek op zit.