Iedereen weet dat een van de sleutels tot verliefd worden is, dat je een wederzijdse en intieme band met elkaar hebt.
Het verkrijgen van een band van vertrouwen en samenzijn met iemand kan een aantal intense en bijna magische gevoelens oproepen, die tot een diepe liefde kunnen leiden.
Je weet dat aantrekkingskracht tussen mensen soms niet logisch is en geen reden hoeft te hebben. Er worden nog steeds talloze onderzoeken gedaan om uit te vinden hoe die aantrekkingskracht nu precies werkt.
Ze streven ernaar om alle vreemde reacties en impulsen te verklaren die ervoor zorgen dat twee mensen een koppel doen vormen en ze al die sterke gevoelens gedurende maanden, jaren of hun hele leven behouden.
De theorieën van Arthur Aron en Mandy Len Catron
In 1996 deed Arthur Aron, een sociaal psycholoog aan het Interpersonal Relations Department van de Universiteit van Stony Brook, New York, een interessant onderzoek in zijn laboratorium.
Zijn doel was om uit te vinden hoe de variabelen die ervoor zorgen dat twee vreemden een sterke en intieme band met elkaar krijgen nu eigenlijk werken, door middel van een serie vragen.
Eerst was het niet Arons doel om mensen verliefd op elkaar te laten worden. Zijn doel was puur academisch en hij deed zijn onderzoek in de klinische omgeving van het laboratorium.
Desondanks publiceerde de New York Times zijn studie opnieuw in januari 2015, door middel van een essay dat door een andere academicus, Mandy Len Catron, was geschreven.
De motivatie hierachter? Volgens Catron was het mogelijk om echt verliefd te worden door de 36 vragen die professor Aron had opgesteld door de intieme banden tussen twee mensen te bestuderen.
Ze had zijn onderzoek nogmaals gedaan en had bewijs gevonden dat de resultaten klopten. We zijn er zeker van dat het artikel van vandaag je zal interesseren, dus blijf lezen om erachter te komen hoe deze vragen werken.
De 36 vragen over verliefd worden van Arthur Aron
Laten we beginnen om een aantal dingen te verhelderen. De vragen die je zult lezen, gaan in op persoonlijke en intieme details. Het is zelfs aannemelijk dat veel mensen in een langdurige relatie over veel van deze dingen niet echt na hebben gedacht.
De 36 vragen kunnen worden onderverdeeld in drie reeksen.
Als je dit zou uitproberen met een vreemde, doe het dan in een rustig tempo en begin bij de eerste reeks vragen om te zien hoe het gaat. Als je je ongemakkelijk begint te voelen, kun je het beste stoppen.
Wanneer je voelt dat er een bepaald vertrouwen is ontstaan en je voelt je veilig genoeg om verder te gaan, ga dan gerust je gang. Alleen de ervaring op zich is het al waard.
We moeten ook vermelden dat het interessant kan zijn deze test te doen als je al een relatie hebt. Het duurt misschien langer dan een uur voordat je de test af hebt, maar we weten zeker dat je er je voordeel uit kunt halen.
Het is veel meer dan alleen een vragenlijst invullen. Iedere vraag raakt je diep, onderzoekt je en verandert je. Je angsten en persoonlijke verlangens en ook je zwakke en sterke punten komen aan het licht.
Eerste reeks vragen
- Als je iedereen in de wereld kon kiezen, wie zou je dan uitnodigen voor een etentje?
- Zou je beroemd willen zijn? Zo ja, beroemd vanwege wat?
- Voordat je een telefoontje pleegt, denk je dan na over wat je precies gaat zeggen? Waarom wel of waarom niet?
- Omschrijf jouw perfecte dag.
- Wanneer zong je voor het laatst voor jezelf? Wanneer zong je voor het laatst voor iemand anders?
- Als je 90 jaar oud zou worden, wat heb je dan liever: een gezonde geest of het lichaam van een 30-jarige?
- Denk je dat je weet op welke manier je zult sterven?
- Noem drie dingen die je met je partner gemeen wilt hebben.
- Waar ben je in het leven het meest dankbaar voor?
- Als je iets zou kunnen veranderen aan de manier waarop je bent opgevoed, wat zou dat zijn?
- Vat je leven samen in vier minuten.
- Als je morgen wakker zou worden met een nieuw talent, wat zou dat zijn?
Tweede reeks vragen
- Als je een kristallen bol één vraag zou kunnen stellen over jezelf, je leven, de toekomst of wat dan ook, wat zou je dan willen weten?
- Is er iets dat je al heel lang hebt willen doen? Waarom heb je het niet gedaan?
- Wat is het grootste dat je hebt bereikt in je leven?
- Wat waardeer je het meest in een vriendschap?
- Denk na over je favoriete herinnering. Wat gebeurde er toen?
- Wat is je naarste herinnering?
- Als je opeens te weten zou komen dat je binnen een jaar zou sterven, zou je iets veranderen aan de manier waarop je nu leeft? Waarom wel of niet?
- Wat betekent vriendschap voor jou?
- Welke rollen spelen liefde en verdriet in jouw leven?
- Noem vijf dingen die jij belangrijk vindt in een partner.
- Heb je een goede relatie met je familie? Denk je dat je een gelukkigere jeugd hebt gehad dan anderen?
- Hoe vind je de relatie met je moeder?
Derde reeks vragen
- Bedenk drie ware uitspraken beginnend met het woord “wij”. Bijvoorbeeld: “Wij stellen elkaar vragen”, “Wij zijn beiden rustig.”
- Vul deze zin aan: “Ik wou dat ik iemand had om … mee te delen.”
- Als je opeens een goede vriend van je partner zou zijn in plaats van diens minnaar, wat is het belangrijkste dat je wilt dat hij of zij zou weten?
- Vertel de persoon tegenover je wat je leuk aan hem of haar vindt.
- Beschrijf een moment in je leven waarvoor je je schaamt.
- Wanneer was de laatste keer dat je huilde toen je alleen was? En met iemand anders?
- Beschrijf wat je leuk vindt aan de vrienden die je nu hebt.
- Wat, als dat er is, vind je een té serieus onderwerp om grappen over te maken?
- Als je vanavond zou sterven zonder de mogelijkheid om nog met iemand te communiceren, waarvan zou je het meest spijt hebben dat je het niet hebt gezegd? Waarom heb je het nog niet gezegd?
- Je huis, met alles erin, staat in brand. Als je je familie en huisdieren hebt gered, heb je nog tijd om terug te gaan en één ding mee te nemen. Wat zou dat zijn? Waarom?
- Van al je familieleden, wiens dood zou je het meest aangrijpen? Waarom?
- Deel een persoonlijk probleem en vraag de persoon tegenover je om raad, om erachter te komen hoe zij dit probleem zouden oplossen.
Conclusie
We kunnen concluderen dat het onderzoek naar menselijke relaties en emoties altijd fascinerend is, maar vergeet niet dat 36 vragen soms niet genoeg zijn om verliefd te worden.
Dat komt doordat liefde niet naar oorzaken en uitleg luistert. Soms is het gewoon een blik, andere keren duurt het jaren voordat je doorhebt dat je verliefd op iemand bent.
Desondanks is liefde altijd een avontuur dat het waard is om mee te maken.