Thee is een van de meeste nuttige huismiddeltjes tegen een opgezette buik. Het kan onder andere helpen bij veel maag- en darmproblemen, van buikpijn tot zwelling van de buik, waardoor het essentieel is om enkele soorten in huis te hebben.
Als je maag of buik opgezet is, kan een lekker kopje thee een goede manier zijn om het probleem op te lossen. Vandaag zullen we vijf verschillende theesoorten met je delen die je zullen helpen dit probleem te verhelpen.
Wat is een buikzwelling?
Hoewel de naam een beetje vreemd klinkt, alsof we het hebben over de zwelling van de buik, verwijzen we eigenlijk gewoon naar een opgezette of opgeblazen buik. Deze aandoening komt vooral veel voor bij vrouwen en veroorzaakt veel ongemak bij het uitvoeren van de meest dagelijkse activiteiten.
Oorzaken van een opgezette buik
Buikzwelling kan verschillende oorzaken hebben, maar de meest voorkomende zijn:
- Slechte voeding
- Premenstrueel syndroom
- Gewichtstoename
- Te veel lucht inslikken
- Lactose-intolerantie
- Zwangerschap
- Vochtretentie
5 theesoorten tegen een opgezette buik
Een opgezette buik is normaal gesproken geen ernstig probleem en kan daardoor tijdig behandeld worden. Om snel te kunnen reageren, willen we daarvoor 5 theesoorten met je delen om de irritatie te voorkomen dat je niet kunt doen wat je wilt.
1. Groene thee
De antioxidanten in groene thee helpen als eerste je algehele gezondheid verbeteren. Daarnaast helpt deze thee helpt bij het verminderen of elimineren van abdominale klachten.
Ingrediënten
- 1 kop water (250 ml)
- 1 theelepel groene thee (15 g)
Wat moet je doen?
- Verwarm het water. Voeg de groene thee toe als het kookt.
- Laat het een paar minuten trekken, zodat de thee al zijn eigenschappen vrijgeeft.
- Laat de thee afkoelen tot je hem kunt drinken, zeef hem en drink hier twee kopjes per dag van.
2. Kamillethee
Kamillethee is een goede optie om de zwelling van de buik te verminderen. Deze thee wordt ook aanbevolen voor andere aandoeningen zoals voor menstruatiepijn, maag- en darmproblemen, diarree, misselijkheid, duizeligheid en brandend maagzuur.
Daarnaast helpt kamillethee om krampen te stillen en heeft het kalmerende en ontspannende eigenschappen. Daardoor verbetert een kopje van deze thee je algehele fysieke toestand.
Ingrediënten
- 1 kop water (250 ml)
- 1 eetlepel kamille (15 g)
Wat moet je doen?
- Verwarm het water en voeg de kamille toe als het kookt.
- Laat de thee vervolgens een paar minuten trekken en zeef deze daarna.
- Drink het als het voldoende afgekoeld is.
3. Citroenverbena
Dit kruid is waarschijnlijk het minst bekend op de lijst. De eigenschappen ervan worden echter steeds bekender onder voedingsdeskundigen. De plant heeft een citroengeur en diverse heilzame eigenschappen in de bladeren.
Ingrediënten
- 2 eetlepels citroenverbenabladeren (30 g)
- 1 kop water (250 ml)
Wat moet je doen?
- Verwarm het water en als het kookt voeg je de theebladeren eraan toe.
- Laat de concentratie van eigenschappen van het kruid in het water trekken.
- Zeef de thee vervolgens en drink er twee keer per dag een kopje van.
4. Muntthee
Munt is een goede optie voor het verminderen van ontstekingen in de maag dankzij actieve verbindingen die de wanden van je maag ontspannen.
Ingrediënten
- 2 eetlepels gedroogde muntblaadjes (30 g)
- 1 kop water (250 ml)
Wat moet je doen?
- Voeg de gedroogde muntblaadjes toe aan een kop kokend water.
- Laat het 10 minuten trekken.
- Dan zeef je de vloeistof en kun je deze twee keer per dag drinken.
5. Gemberthee
Deze wortel staat bekend om al zijn voordelen als het gaat om ademhalings- en reumatische aandoeningen. Een andere bonus is echter het vermogen om maag- en darmproblemen op te lossen.
Ingrediënten
- 3 eetlepels gember )45 g)
- 1 kop water (250 ml)
Wat moet je doen?
- Verwarm het water en voeg als het water kookt, de gember toe. Dat kan geraspte gember zijn, maar ook in plakjes gesneden.
- Laat de thee vijf minuten trekken, daarna zeef je het en drink je twee keer per dag een kopje van deze thee.
Naast het proberen van de theesoorten in het artikel van vandaag, kan het ook een goed idee zijn om de klachten met je huisarts te bespreken. Daarnaast kan het veranderen van gewoonten verlichting geven. Om een opgezette buik te voorkomen, raden we aan om bijvoorbeeld je dieet aan te passen.
Daarnaast is het raadzaam om geen zittende levensstijl erop na te houden en te zorgen dat je voldoende lichamelijke beweging krijgt. Dit zal samen met andere aspecten namelijk voor zorgen dat je een goede algemene gezondheid houdt. Probeer enkele van deze helende theesoorten tegen een opgezette buik als je er weer eens last van hebt.