6 activiteiten die je met je baby kunt doen vóór de geboorte

In dit artikel behandelen we 6 activiteiten die je met je baby kunt doen vóór de geboorte. Ouders kunnen vaak niet wachten om hun baby te ontmoeten en na negen lange maanden in hun armen te houden. De periode dat de baby zich in de buik van de moeder bevindt, is echter ook van groot belang.

Gedurende deze tijd ontwikkelt de baby zich voortdurend, zowel fysiek als sensorisch. Voor de toekomstige ouders is het van belang om tijd te besteden aan leuke activiteiten met hun kind, ook voordat hij of zij wordt geboren.


6 activiteiten die je met je baby kunt doen vóór de geboorte

1. Neem een ​​video van je baby op

Als je nog geen ouders bent, klinkt dit misschien een beetje raar. Echter, het voelen van de beweging van het levende wezentje dat in je groeit, is een unieke ervaring die slechts enkele maanden zal duren.

Je baby in je armen knuffelen is natuurlijk een onvergelijkbare ervaring. Een van de dingen die je met je baby moet doen voor de bevalling, is het vastleggen van het moment waarop je voor het eerste verenigd werd en elkaar ontmoette.

2. Maak foto’s en creëer een album

De groei en ontwikkeling van de baby heeft een duidelijk zichtbaar effect op het lichaam van de moeder. Hoewel het misschien niet het meest atletische moment van de moeder is of de periode dat ze een perfect figuur heeft, is het echter wel een van de meest charmante en magische tijden in haar leven.

Waarom zou je deze fascinerende reis niet vastleggen in een fotoalbum? Het zal waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van het leven van je kleintje zijn. Het album laat zien hoe je kindje beetje bij beetje groeit, voordat ze uiteindelijk op de wereld komt.

3. Vier het met een babyshower

Een babyshower is een feestje tijdens de laatste maanden van de zwangerschap. De aanstaande moeder krijgt mooie en handige cadeautjes van haar gasten. Ook worden er spelletjes gespeeld en thema-activiteiten georganiseerd.


Dit feest wordt meestal georganiseerd door de naaste familie van de aanstaande moeder of een van haar beste vriendinnen. Maar natuurlijk kan dit ook door de moeder zelf worden georganiseerd.

De blije gezichten en verrassing wanneer de geschenken worden geopend maken dit een heel leuk feestje. Echter, het belangrijkste van deze viering is natuurlijk dat het een kans is voor geliefden om te delen in de vreugde van de toekomstige ouders.

4. Luister naar muziek


Blootstelling aan muziek zorgt bij pasgeboren baby’s vaak voor positieve reacties. Muziektherapie is een populaire prenatale stimulatie-tool geworden, omdat het helpt bij het reguleren van stemmingen.

Deze sessies worden gerund door professionals, maar het kan geen kwaad om zelf eens muziek te delen met je kleintje. Probeer de muziek ’s ochtends en’ s avonds ontspannen te houden. De rest van de dag kun je voor iets energiekers kiezen.

5. Praat met je baby

Zoals we hebben gezien heeft muziek veel positieve effecten op de baby, zelfs voor de geboorte. De stem van de moeder roept ook een reactie op. Dit komt omdat het geluid van muziek, net als de hartslag, zonder verstoringen door het lichaam van de baby gaat.

Dit effect werd vastgesteld door een groep onderzoekers in de Queen’s University in Canada. Ze ontdekten dat gedurende een periode van meer dan vier minuten de hartslag van de ongeboren baby sneller werd bij het horen van de stem van hun moeder, maar langzamer bij het luisteren naar de stem van een vreemdeling.

Bovendien is tijdens de 27e week van de zwangerschap de gehoorcapaciteit van de baby ontwikkeld. Om deze reden kan de baby geluiden herkennen en gemakkelijker identificeren dan tijdens eerdere weken.

6. Ontspan

Als je zwanger bent en de laatste weken zijn genaderd, neem dan vooral veel tijd om te rusten en te ontspannen. Naast dat er een baby in je leven komt, zullen stressvolle dagen en situaties meer voorkomen in deze eerste periode na de geboorte.

Er zijn veel verschillende manieren om beiden te ontspannen:

  • Maak bijvoorbeeld een wandeling en geniet van de frisse lucht.
  • Ga lekker zwemmen.
  • Dans in een rustig tempo.

Dit stimuleert de verschillende gevoelens van de baby, en zorgt er bovendien voor dat de baby zich meer ontspannen en vredig voelt.

Conclusie

Zoals je ziet, zijn er veel verschillende manieren om zowel jouw leven als dat van je baby te verrijken tijdens de weken vóór de geboorte. Let op, je hoeft echt geen enorme moeite te doen of veel geld te besteden aan het creëren van mooie momenten. Het belangrijkste is om te genieten van het proces en het moment.

Kun je nog andere memorabele activiteiten bedenken? Leuke activiteiten die met je baby kunt doen vóór de geboorte?