7 manieren om citroen te gebruiken voor de schoonheid

Citroenen geven niet alleen een heerlijke smaak aan eten, maar staan ook bekend om de vele voordelen die ze bieden voor onze gezondheid en schoonheid. Ze bevatten adstringentia en desinfectanten en kunnen de huid zuiveren. Daarnaast zijn citroenen rijk aan vitamine C, antioxidanten en andere stoffen die de natuurlijke zuurgraad van de huid helpen reguleren en overtollige talg verwijderen.

Niets voor niets maakte schoonheidskoningin Cleopatra graag gebruik van citroenen voor het behouden van haar goede looks. In dit artikel vind je enkele manieren om citroen te gebruiken, zodat je kunt profiteren van de vele schoonheidsvoordelen.  

7 manieren om citroen te gebruiken

Citroenen zijn goed voor de huid

Citroenen zijn erg goed voor de huid, vooral voor mensen met een vettige huid. De samentrekkende eigenschappen die deze vrucht heeft kunnen helpen overtollige talg op de huid te verwijderen en de huid er over het algemeen beter uit laten zien.

Het is echter wel belangrijk te onthouden dat je deze behandeling alleen ’s avonds moet toepassen en nooit overdag. Blootstelling aan de zon kan namelijk vlekken op de huid veroorzaken. Ook raden wij aan om de dag na de behandeling de huid in te smeren met zonnebrandcrème.

Behandel de huid met citroen door simpelweg wat citroensap uit te persen op een watje en hiermee over het gezicht te smeren.


De lippen exfoliëren

Er zijn veel factoren die de gezondheid en uitstraling van je lippen kunnen beïnvloeden, vaak met droge en gescheurde lippen tot gevolg. Los dit probleem eenvoudig op door voor het slapengaan wat citroensap op je lippen te smeren. Je zult hierdoor al snel verschil zien. Citroen houdt de lippen namelijk gehydrateerd en verwijdert dode huidcellen.

Highlights in je haar

Dit is een van de bekendste schoonheidsvoordelen van citroen. Om je haar lichter te maken of voor het creëren van highlights breng je simpelweg wat citroensap aan op die delen van het haar die je wilt oplichten en ga je vervolgens in de zon zitten.

Dit zal ervoor zorgen dat je haar lichter wordt en een gouden gloed krijgt. Om de gewenste resultaten te behalen kun je deze behandeling het beste één keer per week toepassen.


Mee-eters tegengaan

De samentrekkende en antibacteriële eigenschappen van citroen helpen overtollige talg op de huid te verwijderen. Citroenen zijn daarom het perfecte middel om die vervelende mee-eters tegen te gaan en afvalstoffen onder de oppervlakte te verwijderen.

Smeer de huid in de avond in met wat citroensap, laat het tien minuten zitten en spoel het dan af met koud water. Doe dit nooit voordat je je huid blootstelt aan de zon. 

Verbeter donkere verkleuring van de huid

Acne, blootstelling aan de zon, bepaalde ziektes, eetgewoontes en andere factoren kunnen onaantrekkelijke vlekken op de huid veroorzaken.

Een goede manier om deze vlekken of verkleuringen minder zichtbaar te maken is door op deze plekken wat citroensap aan te brengen, dit vijftien minuten te laten zitten en vervolgens af te spoelen met koud water. Nogmaals, doe dit alleen ’s avonds en vermijd blootstelling aan de zon.

Sterkere en mooiere nagels

Blootstelling aan chemicaliën, huishoudelijke klusjes en tal van slechte gewoontes kunnen de nagels zwak en vlekkerig maken. Citroen is een uitstekend middel om dit probleem op te lossen.

De nagels krijgen een egale kleur en worden tegelijkertijd sterker. Meng hiervoor wat citroensap samen met twee eetlepels olijfolie en lak hiermee de nagels zoals je zou doen met nagellak.

Verzorging van de oksels

Het citroenzuur dat citroen bevat doodt alle bacteriën die geurtjes veroorzaken en dus kun je citroenen uitstekend gebruiken als natuurlijke deodorant voor onder de oksels. Ook huidverkleuring op dit gedeelte van het lichaam zal door citroen kunnen worden verminderd.

Meng simpelweg wat citroensap samen met wat havermout en een beetje honing en breng deze pasta aan onder de oksels. Laat het een uur zitten en spoel het vervolgens af met water.

Hopelijk heb je genoten van deze 7 manieren om citroen te gebruiken voor de schoonheid!