8 modeblunders om te voorkomen in een outfit

De meeste mensen willen er graag op alle gebieden goed uitzien, maar sommigen vooral als het op kleding aankomt. Voor deze mensen is het belangrijk om modeblunders te voorkomen.

We hebben kleding voor iedere gelegenheid. We zijn niet alleen geïnteresseerd in de perfecte outfit, maar ook in hoe we ons kunnen uitdrukken met onze eigen kledingstijl. Het probleem is dat we niet altijd de beste kleding voor ons lichaam uitkiezen. Dan merken we opeens dat we er veel zwaarder uitzien dan we zijn.

Waarom moet ik op modeblunders letten?

Hoewel je vrij bent om je te kleden zoals jij dat leuk vindt, is het toch goed om deze tips in gedachten te houden. Zo kun je er net zo goed uitzien als dat je graag wilt zonder modeblunders te begaan.

Dat is de reden dat we het hier hebben over 8 modeblunders die je moet voorkomen als je een outfit samenstelt. Kun jij raden welke blunders dit zijn?

1. Doorschijnende en te strakke leggings

In de laatste jaren zijn leggings een gewoon onderdeel van vrouwenmode geworden. Ze zijn comfortabel, staan goed bij iedere soort schoen en kunnen met vele verschillende kledingstijlen gedragen worden. Zo krijg je een gemakkelijke, casual kledingstijl.

  • Sommige leggings zijn echter gemaakt van een te doorschijnende stof. Als je hiermee in het licht stapt, kan iedereen je ondergoed zien. Dat doet niet alleen je stijl teniet, maar het ziet er ook ordinair uit.
  • Veel leggings zijn ook nog eens te strak. Dat kan een zogenaamde muffintop veroorzaken, ook wel een zwembandje genoemd. Het laat je er zwaarder uitzien dan dat je bent. Koop dus alleen leggings van een goede kwaliteit en in de goede maat.

2. Korte rokjes, open ruggen en een te diepe neklijn

Om een indrukwekkende, mooie en elegante look te creëren, zul je altijd moeten kiezen. Ga je voor blote benen, kies dan een bescheiden neklijn. Wil je een laag vallende neklijn aan om met je decolleté te pronken, kies dan voor een broek of een langere rok.

Het zowel onder als boven dragen van nietsverhullende kleding verpest je uiterlijk en is in werkelijkheid onaantrekkelijk. Onthoudt dat het altijd een goed idee is om iets aan de verbeelding over te laten.

3. Te veel dierenprints

Dierenprint op kleding is nog steeds in de mode. Het is nog altijd een goede keuze voor een unieke, gewaagde look.

  • Een leuke panter-, zebra- of slangenprint kan je vormen benadrukken. Ook kan het tegelijkertijd een beetje verleiding aan je stijl toevoegen.
  • Het punt is dat je jezelf niet volledig moet bedekken met dierenprints. Dit verpest het algemene beeld dat je probeert uit te stralen. Het kan er zelfs goedkoop uitzien.
  • Kies bijvoorbeeld een handtas, een blouse of een jas in dierenprint, maar niet alle drie tegelijk.

4. Glimmende of glitterende leggings

Wees voorzichtig met trends! Glimmende, glanzende leggings zijn in de mode gekomen, maar ze zijn niet de meest chique keuze. Een van de problemen als je dit soort leggings aantrekt, is dat ze de neiging hebben om ieder probleempje van je benen te accentueren. Denk bijvoorbeeld aan spataderen of cellulite.

5. Te veel patronen en opvallende elementen

Te veel draperingen en plooien zullen je tenminste twee maten groter laten lijken dan dat je daadwerkelijk bent.

Voor te drukke prints, patronen en bloemenprints geldt dat ze volume toevoegen aan je silhouet. Teveel is niet bepaald oogstrelend. Een goed alternatief is om een topje met drukke print te combineren met een broek of rok in één kleur.

6. Spijkerbroek zonder zakken

Een spijkerbroek zonder zakken kan gewaagd zijn. Ze benadrukken je billen en soms zijn ze behoorlijk sexy, maar dit kledingstuk staat niet goed bij iedereen. Sommige stylisten zeggen dat deze spijkerbroeken zonder zakken er niet zo goed uitzien als de traditionele spijkerbroeken.

Hoewel de meeste van deze spijkerbroeken gemaakt zijn van liftende stof, kunnen vrouwen met minder rondingen beter voor spijkerbroeken met zakken kiezen.

7. Strakke spijkerbroeken met een lage taille

Het dragen van extreem strakke spijkerbroeken met een lage taille is niet alleen oncomfortabel, maar het kan er ook heel onplezierig zijn om naar te kijken.

Dit is misschien een lange tijd de mode geweest, maar deze broeken zijn niet erg chique en halen zelfs volume weg van je bilpartij. Daarnaast veroorzaakt de manier waarop ze ontworpen zijn het verschijnen van de gevreesde zogenaamdemuffintop.

8. Doorschijnende stoffen overdag

Veel mode- en beauty-experts beschouwen doorschijnende kleding overdag als onnodig en ongeschikt.

  • Ze laten ten eerste je ondergoed zien.
  • Ze zijn niet bepaald aantrekkelijk of modieus.
  • Bovendien zien ze er vaak goedkoop en een beetje ordinair uit.

Je kunt deze kleding wel ’s avonds dragen. Let er dan wel op dat je ondergoed niet al te duidelijk zichtbaar is.

Als je je net realiseert dat je weleens sommige van bovengenoemde modeblunders begaat, is het tijd om aan de slag te gaan! Mest je kledingkast uit en zoek een manier om deze blunders te voorkomen. Onthoud in ieder geval dat het belangrijkste is dat jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt.