Vandaag de dag zijn er veel ontharingsmethodes die je in staat stellen om het vervelende dons dat op bepaalde delen van je lichaam groeit te verwijderen, aangezien het je uiterlijk niet bevordert. Ontharingscrèmes, scheermesjes, laserontharen en vele andere alternatieven zijn erg populaire manieren geworden om dat ongewenste haar te verwijderen. Deze methodes zijn echter vaak erg prijzig en kunnen vaak de huid irriteren. Daarom geven de meeste mensen de voorkeur aan een andere manier van ontharen. Wil je leren hoe je je eigen ontharingswax thuis kan maken?
Natuurlijke ontharingswax met suiker
Ontharing met suiker is een beroemde techniek, die in de laatste jaren erg populair is geworden. Deze techniek wordt al sinds de oudheid in het Midden-Oosten gebruikt en het is met de jaren wereldwijd bekend geworden als een zeer effectieve methode.
Eén van de primaire redenen waarom suikerwax zo populair is geworden, is het feit dat natuurlijke ingrediënten gebruikt worden zonder toevoegingen. Naast dat het je helpt om haar te verwijderen, zorgt het ook voor een gezonde huid. Iedereen die deze methode heeft geprobeerd kan beamen dat het een stuk minder pijnlijk is dan andere ontharingsmethodes en het is erg goedkoop.
Hoe kan ik ontharingswax met suiker maken?
Je eigen suikerwax thuis maken is een redelijk simpel proces en het kost je bijna geen tijd. Met deze wax kan je haar van je benen, oksels, wenkbrauwen en zelfs van je gevoelige bikinilijn verwijderen, waar je erg voorzichtig mee moet zijn, aangezien het een erg gevoelig gebied is.
Ingrediënten
- 2 kopjes suiker
- 3 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels water
Bereiding
Een ontharingswax met suiker maken is redelijk vergelijkbaar met hoe je een siroop maakt om toe te voegen aan een dessert. Het enige verschil hier is dat het niet te dik zou moeten zijn.
Doe de drie ingrediënten in een pan en verwarm ze op middelhoog tot hoog vuur totdat het mengsel begint te koken. Blijf constant roeren en zet het vuur omlaag zodra het begint te koken. Laat het een aantal minuten staan totdat het de textuur van een smeersel heeft.
Als je wilt weten of je wax klaar is, dan zou je goed naar de kleur moeten kijken. Hij zal perfect zijn als het een klein beetje een gouden kleur heeft, maar niet te donker is.
Als je het te lang laat koken, dan brand de suiker mogelijk aan. Laat het mengsel staan op een koele plek zodra je zeker weet dat het smeersel klaar is. Zorg er echter voor dat deze plek niet te koel is, want anders kan de wax hard worden.
Wanneer je het smeersel controleert en het heeft een plakkerige samenstelling, dan is het klaar voor gebruik.
Hoe breng ik suikerwax aan?
Voordat je ontharingswax aanbrengt is het erg belangrijk dat je het gebied waar je haar gaat verwijderen goed schoonmaakt, zodat de wax aan de huid kan plakken. Het is ook handig om een beetje amandelolie op je handen te smeren, zodat de wax er niet teveel aan blijft plakken.
Zodra je er klaar voor bent, breng je de wax in de tegenovergestelde richting van de haargroei aan. Druk de wax goed op de huid en trek het er vervolgens af om het haar te verwijderen.
Het uiteindelijke resultaat zal een fijne, gladde, haarloze huid zijn. Hoe meer je oefent met deze methode, hoe beter de resultaten zullen zijn.
Wat zijn de voordelen van het maken van mijn eigen ontharingswax?
Alhoewel ontharing met bijenwas een bekende en effectieve techniek is, biedt ontharing met suiker je een aantal voordelen die ontharing met bijenwas je niet geeft:
- Aangezien het aangebracht wordt op kamertemperatuur is er geen risico dat je jezelf verbrand.
- Het veroorzaakt geen allergische reacties of irritatie.
- Het vermindert het risico op ingegroeide haartjes, wat één van de oorzaken van vervelende zweren op je huid is.
- Het is vooral aanbevolen voor vrouwen met een droge huid, omdat deze hierdoor extra glad wordt.
- Het blijft niet volledig aan de huid plakken en je kan het makkelijk verwijderen met water.
- De meeste mensen hebben alle of bijna alle ingrediënten in huis en ze zijn allemaal erg goedkoop.
- Je hoeft geen chemische middelen of componenten te gebruiken die de huid irriteren of ongewenste reacties veroorzaken.