Koppels die ontrouw overwinnen, behoren waarschijnlijk tot een minderheid, omdat de meerderheid van de mensen niet in staat is om een ontrouwe partner te vergeven.
Ontrouw heeft verschillende gradaties. Een doorlopende affaire met een ander die resulteert in kinderen is bijvoorbeeld iets heel anders dan een onenightstand. Desondanks hangt dit altijd af van de perceptie van ieder persoon.
Wanneer er sprake is van ontrouw komen echter vaak jaloezie en onzekerheden aan het licht. En dit maakt plaats voor wrok, waardoor het onmogelijk wordt om de ander te vergeven.
Koppels die ontrouw overwinnen, kiezen ervoor om gelukkig te zijn
Koppels die ontrouw overwinnen, moeten zichzelf goed kennen en ook elkaar kennen en vertrouwen.
Communicatie is uiterst belangrijk. We hebben het over oprechte communicatie, waarbij twee mensen hun ware gevoelens en emoties kunnen uiten zonder angst voor kritiek van de ander.
Wanneer ontrouw zich heeft voorgedaan, worden mensen vaak boos. Ze beschuldigen de persoon die is vreemdgegaan soms zonder hem of haar de kans te geven om het uit te leggen.
Veel mensen denken dat koppels die ontrouw overwinnen zichzelf bedriegen, maar niets is minder waar. Koppels die ontrouw overwinnen, zijn juist eerlijk tegen zichzelf.
Nadat ze met elkaar in gesprek zijn gegaan en hun gevoelens hebben uitgesproken, is het tijd om een beslissing te nemen, die beide partijen bewust nemen.
Moet ik bij deze persoon blijven? Ben ik in staat om hem te vergeven? Denk ik dat ik zelf nooit zo’n fout zou kunnen maken? Kan ik mijn partner nog steeds vertrouwen?
Koppels die ontrouw overwinnen, kunnen deze vragen oprecht beantwoorden. Er is geen goed of fout antwoord. We hoeven ontrouw niet altijd te vergeven, en dat is okee.
Het juiste is om oprecht te zijn en een bewuste beslissing te nemen. Vaak houden we vanuit angst, onzekerheden of zelfbedrog een relatie in stand en worstelen we eigenlijk voortdurend met bitterheid. Er zijn slechts twee opties: om echt te vergeven, of om verder te gaan.
Ze zien ontrouw als een kans om te groeien
Koppels die ontrouw overwinnen, zijn niet alleen in staat om de ander te vergeven, maar ook om de situatie te zien als een kans om te groeien.
We benadrukken het belang van communicatie. Koppels die ontrouw overwinnen, communiceren veel met elkaar. Bovendien zijn ze in staat om ontrouw zonder angst onder ogen te zien. Vol zelfvertrouwen beschouwen ze het als een kans om te groeien.
Dit soort koppels weten welke problemen wel wat verbetering kunnen gebruiken, zoals een gebrek aan communicatie en handelingen uit het verleden.
Bijvoorbeeld, misschien werd de relatie geplaagd door angst dat de andere persoon ontrouw zou zijn (buitensporige angst wordt soms realiteit), of een gebrek aan oprechtheid over het soort relatie dat ze wilden hebben.
Wanneer ontrouw in een relatie voorkomt, kan eerlijk zijn over het soort relatie dat je werkelijk wilt hebben, helpen bij het oplossen van de onzekerheden waardoor alles bergafwaarts is gegaan.
Het is belangrijk om over dit soort kwesties te praten. Als we bijvoorbeeld niet bereid zijn om een open relatie te accepteren, of als we denken dat de andere persoon ons de schuld probeert te geven voor wat hij heeft gedaan, is het misschien beter om de relatie te verbreken.
Het belang van relatietherapie
Koppels die ontrouw overwinnen, hebben misschien de hulp van een professional nodig. Iemand die hen in goede banen kan leiden en ervoor kan zorgen dat ze de weg niet kwijtraken.
Het is echter belangrijk dat je geen wrok koestert, de ander niet voortdurend blijft beschuldigen of een gebrek aan respect toont.
Weten hoe je op de juiste manier met je emoties moet omgaan en hoe je effectief kunt communiceren zijn sleutelelementen voor koppels die ontrouw overwinnen.
Niet iedereen is in staat om ontrouw te overwinnen.
Zelfs mensen die wel in staat zijn te vergeven, kunnen erachter komen dat ze vanwege andere factoren niet in staat zijn hun relatie weer op te bouwen.
Het gaat erom dat je jezelf niet voor de gek houdt. Dat je oprecht en eerlijk bent tegen jezelf. Kun en wil jij ontrouw vergeven?