Banaan pannenkoeken (gezond recept)

Banaan pannenkoeken (gezond recept)

Deze banaan pannenkoeken vind ik echt briljant! Een klopje op eigen schouder mag af en toe wel toch? Voordat je verder leest, dit zijn niet de banaan ei pannekoekjes van 2 ingrediënten. Nee deze versie is nog veel lekkerder en nog steeds gezond ook. Je haalt een halve banaan door het dikke pannenkoekenbeslag op basis van kwark en deze bak je dan krokant in de pan. Eerder deed ik dit al eens met appel en die waren ook al zo lekker. Je kunt ze eventueel ook glutenvrij maken, gebruik dan boekweitmeel in plaats van speltbloem.

Ik zit er weer in

Mijn leven kenmerkt zich door fases. En dan heb ik het niet over bijvoorbeeld een wilde fase, een intensieve fase of een rustige fase, maar over eetfases. Momenteel zit ik weer in een pannenkoekenfase. Of nou ja eigenlijk is mijn hele leven een grote pannenkoekenfase maar de laatste tijd hunker ik er echt naar. Komt ook omdat Merlijn er dol op is (goed excuus wel). Regelmatig gaan we dus een pannenkoekje buiten de deur eten. Of ik maak ze thuis zelf!

Dit liep even anders

Het liefst bak ik een hele stapel met spek, appel en rozijnen, naturel en met kaas, die we dan vervolgens aan tafel opeten. Maar de laatste keer ging dat een beetje mis. Het was zondag en er was AJAX op tv en dat wilde Maurits graag zien. Dus hij dacht slim te zijn en hij zette Merlijn bij mij in de stoel in de keuken neer. Maar meneertje had meteen door dat ik pannenkoeken aan het bakken was en denk maar niet dat hij dan gaat wachten totdat de hele stapel klaar is. Hahaha, so like me! Dus Merlijn kreeg meteen een pannenkoekje en ik bakte ze dus maar tijdens het eten. Dan bak ik er eerst eentje voor Merlijn, daarna voor Maurits en daarna voor mijzelf. En terwijl ik eet, ligt de volgende alweer in de pan. Groot voordeel, hoef je ook niet zo lang te wachten. Deze banaan pannenkoeken zijn ook zo klaar, want je bakt ze met 4 tegelijk. Nog een reden om ze heel snel te gaan maken.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

 • 8 bananen
 • 150 gr kwark
 • 50 gr bloem
 • 2 eieren
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • Snuf zout
 • Olijfolie of boter in te bakken

Topping

 • 30 gr getoaste kokos
 • Maple syrup

Zo maak je het

 1. Klop de eieren met de kwark los. Voeg dan de bloem, de bakpoeder, de kaneel en het zout toe en klop er een egaal beslag van.

 2. Pel de bananen en snijd ze doormidden. Halveer iedere helft in de lengte. Per banaan krijg je dus 4 stukjes.

 3. Verhit wat olijfolie of boter in de pan. Haal een reep banaan door het beslag en leg deze in de pan. Je kunt er ongeveer 4 tegelijk bakken (afhankelijk van de grootte van je pan). Bak de banaan pannenkoeken in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin.

 4. Garneer de banaan pannenkoeken eventueel met wat getoaste kokos en Maple syrup. De kokos toast je door deze kort te verwarmen in een droge koekenpan.

  Serveer meteen of bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Ook lekker als tussendoortje.