BBQ kipspiesjes met Aziatische marinade

Aziatisch is mijn tweede favoriete keuken. De eerste is Italiaans. Maar de Aziatische keuken is langzaam terrein aan het winnen. Dat komt omdat er nog zoveel lekkers te ontdekken valt. In de Aziatische keuken valt altijd een ding op, ze zijn meesters in een creëren van een balans tussen zoete, zoute en zure smaken. Zo ook bij deze kipspiesjes. De marinade is gemaakt met zoete en zoute smaakmakers. En de limoen die je er later overheen knijpt zorgt voor de zure balans.

Natuurlijk hoef je de kipspiesjes niet perse op de bbq te bereiden. Je kunt ze ook in je grillpan maken. En wanneer je gewoon zin hebt in een lekker stukje kip kun je ook prima de stukjes zonder ze op een spiesje te rijgen in een pan bakken. De kipspiesjes kun je namelijk ook heel lekker met gestoomde rijst en Aziatische groenten, zoals paksoi of bimi eten. Vooral doen! Het gaat in huis (of in de tuin) in ieder geval heerlijk Aziatisch ruiken.

Nog even over de bbq. Het is misschien eens leuk om eens een keer een ander bbq feestje te houden dan eentje met worstjes en hamburgers en een pastasalade! Een bbq met een Aziatisch thema. En hierbij heb je dan alvast een superleuk recept!

Kipspiesjes

Kipspiesjes

Ingrediënten voor 10 kipspiesjes

800 gr kipfilet
4 teentjes knoflook
2 rode pepers
8 bosuitjes
6 limoentjes
3 el bruine basterdsuiker
4 el sojasaus
100 ml oestersaus
1 el zwarte sesamzaadjes

Materiaal
houten of metalen spiezen

Zo maak je het

Maak eerst de marinade. Pers de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de de rode peper en hak fijn. Doe de sojasaus en oestersaus in een kom. Voeg de suiker toe en meng goed door elkaar. Meng tot slot de knoflook en rode peper door de marinade. Zet even apart.

Snijd de kip in lange repen. Doe de repen in de kom met marinade en hussel ze even goed om zodat alle kip bedenkt is met de marinade. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.

Wanneer je houten spiesjes gebruikt week ze dan eerst 15 minuten in warm water, anders verbranden ze op de bbq.

Rijg de reepjes kip op de spiezen. Rooster ze 8-10 minuten op de hete bbq of in een goed verwarmde grillpan. Keer ze regelmatig om. Halveer de limoentjes. Snijd de bosui in ringetjes. Besprenkel de kipspiesjes met limoensap of serveer ze bij de kipspiesjes om aan tafel zelf over de spiesjes uit te knijpen. Garneer met sesamzaadjes en bosui.

* Limoensap wordt nog lekkerder wanneer je gehalveerde limoentjes met het snijvlak naar beneden even op de grill van de bbq legt.

Kipspiesjes

Kipspiesjes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.