DIY kerstcadeau: kaasplankje

Zelfgemaakte cadeautjes vind ik altijd het leukste om te krijgen. Dit DIY kaasplankje is superleuk om weg te geven. Of te krijgen natuurlijk. Het is heel eenvoudig om te maken en de ontvanger zal het zeker waarderen. Van een zelfgemaakt cadeautje weet je dat er veel moeite in is gestoken. En dat maakt het krijgen er van nog leuker. Ben je deze kerst door vrienden of familie uitgenodigd voor het kerstdiner? Neem dit cadeautje mee en je slaat twee vliegen in één klap. Naast het feit dat het attent is om iets mee te nemen, kun je er ook meteen met zijn allen van genieten.

Een kaasplankje is lekker voor bij de borrel, maar kan ook goed als dessert dienen. Heerlijk met een glas rode wijn erbij. Ik hou er van om verschillende soorten kaas te gebruiken. Zorg voor een goede balans op het kaasplankje door te variëren tussen sterke en wat mildere kazen. Je kan er eventueel nog wat toastjes, notenbrood, chutney of vijgenjam bij doen. Hier vind je nog meer tips over het samenstellen van een kaasplankje.

DIY Kaasplankje

Benodigdheden

Krijtbordverf
Wit bord
Krijtbordmarker
Verfkwast
Schilderstape
Verschillende soorten kaas
Optioneel toastjes en/of chutney

DIY kaasplankje

Zo maak je het

Plak de randen van het bord af met schilderstape. Verf vervolgens het vlakke gedeelte met de schoolbordverf. Gebruik niet teveel verf, dan droogt het sneller.

Laat dit even een uurtje drogen. Breng vervolgens een tweede laag schoolbordverf aan. Haal na een uurtje de schilderstape eraf. Als je dit te lang laat zitten, kan het zijn dat je de verf meetrekt bij het eraf halen van de tape. Laat het bord vervolgens minimaal 24 uur drogen.

Na 24 uur kan er op het bord geschreven worden. Kies een aantal lekkere kazen en leg deze op het bord. Schrijf de naam van de kaas erbij met de krijtbordmarker. Je kunt beter een marker gebruiken dan een krijtje. Hiermee kun je iets preciezer te werk gaan.

Pak het kaasplankje tot slot in met transparant folie en geef het cadeau! Of hou het stiekem voor jezelf..

DIY KaasplankjeDIY Kaasplankje-4

merry x mas

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.