DIY Tortilla chips maken

Eigenlijk hebben wij bijna altijd wel tortilla chips in huis. Ik ben dol op deze nachos en eet ze vaak met salsa, guacamole of zure room en cheddar kaas. Het is echt mijn guilty pleasure. Tot die ene keer, ik had mijn dip al gemaakt, toen ik tot de ontdekking kwam dat de tortilla chips op waren.

Ik had geen zin om naar de supermarkt te gaan en ook de Mr. kreeg ik niet zo ver. Totdat ik op het briljante idee kwam om zelf nacho chips te maken. Zelf tortilla chips maken blijkt ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Kijk maar mee.

Ingrediënten

Maïs tortilla’s
Olijfolie
Zout
Paprikapoeder

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 gr.

tortilla chips

Snij de tortilla’s in punten met een mes.

tortilla chips

Verdeel de partjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel het geheel met olijfolie.

Strooi er wat zout en paprikapoeder over.

Bak de chips in ongeveer 10 – 12 minuten goudbruin.

Serveer met guacamole.

tortilla chips

Ps het schijnt dat je ze tortilla chips ook kunt frituren en dat de smaak dan nog dichter in de buurt komt van de echte nacho chips. Maar uit de oven is natuurlijk wel gezonder 🙂

En ga jij nu ook zelf tortilla chips maken?