Wat is het nu eigenlijk?
Een groene smoothie is een sapje op basis van groene groente of kruiden en fruit, eventueel aangevuld met superfoods als chia zaad, spirulina of rauwe cacao en een vloeistof. De echte diehards gebruiken boerenkool als basis, terwijl beginnelingen vaak wat extra fruit toevoegen.
Laat ik voorop stellen dat ik heel erg van groente en fruit hou, maar dat er het zien van het groene monster niet meteen de feestvreugde uitbrak. Toch wilde ik het proberen. Ik heb eerder al eens tarwegras gedronken en dat gaf letterlijk een boost aan je lijf. Dus ik was gewoon nieuwsgierig naar deze groene smoothies.
Als beginneling ben ik begonnen met een sapje op basis van komkommer en dat was lekker fris, echt iets voor warme dagen in de zomer. Daarna maakte ik nog een smoothie met spinazie, de gif groene kleur deed mij niet meteen het water in de mond lopen. Toch was het verrassend lekker en proefde je de spinazie niet heel erg. Ik dacht dat ik inmiddels wel klaar was voor de gevorderde versie met boerenkool, maar dat bleek niet helemaal het geval. Boerenkool in een sapje is niet aan mij besteed, zelfs niet met veel fruit.
Doet het wat?
Ik denk dat groene smoothies een uitkomst is voor mensen die niet heel gezond eten. Het is een makkelijke en snelle manier om veel vitamines binnen te krijgen. Ik eet zelf dagelijks groente en fruit, dus ik heb deze groene monsters niet echt nodig. Als je gezond en gevarieerd eet, is dat natuurlijk goed voor je weerstand en natuurlijk kom je daar niet van aan, dus als je het zo bekijkt is het logisch dat groene smoothies goed voor je zijn. En tuurlijk geven deze vitamines je meer energie, dus het past helemaal in een healthy lifestyle.
Lijkt het jou ook wat? Begin eens met dit recept.
Ingrediënten voor 2 glazen
2 handjes spinazie
1/2 banaan
Sap van 3 persinaasappelen
Zo maak je het
Blend alle ingrediënten samen in een blender. Is het nog niet vloeibaar genoeg, voeg dan wat extra water toe.
Drink het meteen op.