Huismiddeltjes met olijfolie

Olijfolie, ook wel bekend als ‘vloeibaar goud’, is een geweldig ingrediënt dat al eeuwen door mensen wordt gebruikt voor natuurlijke medicijnen. Het is zeer bevorderlijk voor je gezondheid. Het bevat zulke geweldige en gezonde vetten voor mediterrane diëten, dat het niet kan ontbreken in je dagelijkse leven. Er zijn echter ook huismiddeltjes met olijfolie.

Naast het toevoegen aan je dieet, heeft olijfolie ook geweldige bestandsdelen voor veel pijnen in je dagelijkse leven. We zullen je hieronder meer vertellen over deze huismiddeltjes met olijfolie, zodat je ze kan toepassen wanneer dat nodig is. Leer meer over de geweldige voordelen van dit ‘vloeibare goud’, dat de altijd geweldige moeder natuur je geeft.

Gezondheidsvoordelen van olijfolie

Om te profiteren van olijfolie zou je 40 gram per dag moeten consumeren (3 eetlepels).

 • Vermindert je bloedcholesterolwaarden. Dankzij de mono-onverzadigde vetzuren vermindert het LDL in je lichaam, terwijl het de goede cholesterol HDL verhoogt en deze balanceert.
 • Verbetert cardiovasculaire ziektes en atherosclerose.
 • Vermindert hypertensie, dankzij de polyfenolen en oliezuur.
 • Bevordert de spijsvertering door als een beschermer tegen overtollig maagzuur te fungeren.
 • Bevordert de pH-waarden van je lichaam.
 • Staat absorptie van calcium en magnesium toe.
 • Voorkomt constipatie.
 • Verbetert de spijsvertering van voedingsstoffen, want olijfolie kan de galafscheiding van de galblaas stimuleren en op die manier een langzame of slechte spijsvertering door vetten voorkomen.
 • Bevordert cognitieve functies, dankzij de polyfenolen en mono-onverzadigde vetten.
 • Ontstekingsremmend, vergelijkbaar met ibuprofen.
 • Olijfolie is aanbevolen voor de menopauze.
 • Een geweldige antioxidant, dus het vertraagt veroudering.
 • Het geeft je een verzadigend gevoel, dus is sterk aanbevolen voor diëten.
 • Het maakt je huid elastischer, repareert haar en het voed nagels en wimpers.

Huismiddeltjes met olijfolie

1. Constipatie

We raden aan om 2 eetlepels olijfolie in de ochtend op een lege maag te consumeren. Als je wilt kan je het meer smaak geven door een paar druppels citroensap toe te voegen. Als je ernstige constipatie hebt, dan kan je een mengsel met olijfolie (1 theelepel) en warm water (wederom 1 theelepel) maken en het gebruiken door middel van een klysma.

2. Oorpijn

Om hier vanaf te komen, hoef je alleen maar een druppel warme olijfolie in beide oren te doen en het bedekken met een katoenballetje of watje.

3. Haaruitval

Olijfolie zorgt ervoor dat je haarzakjes ontspannen en verhoogt de bloedstroom naar dit gebied. Om dit te doen moet je je hoofdhuid masseren met olijfolie en het daarna een aantal uur met een handdoek bedekken. Spoel het daarna uit met water en shampoo.

4. Reumatiek en verstuikingen

Zoals we eerder al zeiden heeft olijfolie ongeveer dezelfde eigenschappen als ibuprofen. Het is erg bevorderlijk om jezelf te masseren met een of twee eetlepels. Giet het op het aangetaste gebied en geef jezelf een massage van 5 minuten, zodat het goed geabsorbeerd wordt. Je zal de verlichting voelen.

5. Brandwonden

Om brandwonden te verbeteren en genezen is het erg bevorderlijk om een eetlepel olijfolie aan te brengen. Breng het echter niet direct nadat je je verbrand hebt aan, omdat je de brandwond eerst een aantal minuten moet laten ademen. Olijfolie hydrateert je huid en verlicht de pijn.

6. Groeistrepen

Het is erg normaal om groeistrepen of striae op je spieren, buik of borsten te hebben. Om ze te verminderen kan je een eetlepel olijfolie met een eetlepel tarwekiem mengen. Breng dit dan aan op je huid en masseer het zachtjes. De hydratatie zal hun uiterlijk bevorderen, maar je moet het elke dag doen en consistent zijn.

7. Acne

Een van de huismiddeltjes met olijfolie is voor acne. Dankzij de antioxidante eigenschappen van olijfolie heb je een perfecte bondgenoot voor het oplossen van acneproblemen.

Je zou het toe moeten voegen aan je dieet, omdat het je ook helpt om je huid schoon en gehydrateerd te houden. Bereid een speciale toner met 10 druppels essentiële lavendelolie en 1/4 liter olijfolie voor. Masseer dan je gezicht dagelijks.

8. Verwijder oorsmeer

Doe twee druppels olijfolie in je oor voordat je slapen gaat om oorsmeer te verwijderen. Bedek het met een katoenballetje of watje. Doe de volgende dag een beetje heet water met behulp van bijvoorbeeld een spuit in je oren. Hierdoor zal oorsmeer pijnloos verwijderd worden.

9. Galstenen

Nog een van de huismiddeltjes met olijfolie. Het komt misschien als een verrassing, maar een erg normale en effectieve remedie om van galstenen af te komen, is een eetlepel olijfolie gemengd met een paar druppels citroensap innemen. Je moet consistent zijn, maar stukje bij beetje zal je verlost worden van de galstenen.

10. Maakt rimpels glad

Dankzij de antioxidante krachten en geweldige hydraterende effecten, is het erg bevorderlijk voor je huid. Je kan rimpels gladder maken als je je gezicht elke avond met een eetlepel olijfolie en twee druppels citroen masseert. Je huid zal er glanzender en jonger uitzien. Aarzel niet om het te proberen.