Kidsproof: DIY Adventskalender

Die Kidsproof rubriek doet wat met mij. Ik word er mega creatief van (al zeg ik het zelf). Ik ben aan de knutsel geweest. Iets wat ik als kind ook geregeld deed. Omdat de dagen naar kerst nu af te tellen zijn heb ik een DIY Adventskalender gemaakt.

DIY adventkalender

Vroeger kregen wij regelmatig een adventskalender met kleine chocolaatjes erin. Iedere dag mocht je een vakje openmaken. In het begin ging dat altijd goed, maar op den duur was ik niet meer te houden. Ongeduldig als ik ben, ropte ik op den duur alle deurtjes open en at ik chocola voor een week.

Nu heb ik zelf een adventskalender gemaakt. Heel simpel van wasknijpers, washitape en stevige lijm. Het idee van een adventskalender is dat kinderen zo de dagen naar kerst kunnen aftellen. Ieder dag mogen ze een luikje of in dit geval een pakje openmaken. En iedere dag krijgen ze dus een klein cadeautje. Ik heb bij de Action en de Hema allemaal kleine dingetjes gekocht zoals gummen, kerstprulletjes en uiteraard gaat er ook wat snoepgoed in. Best leuk toch?

Zo maak je het

Stap 1
Neem een groot houten bord. Ik heb een witte plank uit een kast getrokken.

Stap 2
DIY adventkalender
Neem 24 wasknijpers (Advent is van 1 t/m 24 december) en plak op iedere knijper een stukje washitape.

Stap 3
DIY adventkalender
Plak de wasknijpers met een lijmpistool of stevige lijm op het bord. Ook leuk om het in de vorm van een kerstboom te plakken. Alleen paste dat bij mij niet op het bord.

Stap 4
DIY adventkalender
Koop 24 kleine cadeautjes. Dit kan van alles zijn, snoepgoed, speeltjes, maar schrijf ook eens een mooie wens op een kaartje. Het hoeft niet duur te zijn.

Stap 5
DIY adventkalender

Pak de cadeautjes in en schrijf op ieder pakje een nummer. Uiteraard van 1 t/m 24.

Stap 6
Hang de cadeautjes aan de wasknijpers.

DIY adventkalender

That’s it! Geef het bord een mooi plekje in de kamer. Laat je het even weten via Instagram, Twitter of Facebook als het gelukt is?