Laat je haar sneller groeien!

Hoe kan je je haar sneller laten groeien? Hoe vaak heb je deze vraag al gesteld? Er bestaan een aantal natuurlijke middeltjes en trucs om de groei van je haren te versnellen en te zorgen voor een volle, gezonde haardos. Lees verder en ontdek wat je thuis kan doen om sneller lang haar te krijgen.

Hoe laat je je haar sneller groeien?

Let ook op je voeding

Om haren sneller te laten groeien in korte tijd wordt in de eerste plaats aangeraden voldoende aandacht te besteden aan je voeding en voor een dieet te kiezen dat rijk is aan vitaminen en eiwitten. Kies voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon en eet producten die rijk zijn aan ijzer en vitamines B12 en E. IJzer wordt voornamelijk aanbevolen om haaruitval tegen te gaan en vitamines B12 en E om haren voller en sterker te maken.

Vermijd eenzijdige diëten

Laat de crashdiëten om snel gewicht te verliezen achterwege en opteer voor een evenwichtig opgesteld weekmenu. Eenzijdige diëten die snel gewichtsverlies beloven, laten je steevast achter met een dip in je humeur en onthouden je lichaam van de voedingselementen, die nodig zijn om je haren in optimale conditie te houden. Al snel zal je merken dat je haren er futloos en dof zullen uitzien.

Kies daarnaast de juiste schoonheidsproducten

Kies enkel schoonheidsproducten die versterkend zijn voor je haar. En let erop dat je alleen die shampoo en conditioner gebruikt, die aangepast is aan jouw type haar (droog, vet, gekleurd). Wissel regelmatig af met een neutrale, milde shampoo om je haren eventjes rust te gunnen.

Verwen jezelf en je haar éénmaal per week met een haarmasker. Er bestaan heel wat natuurlijke recepten voor voedende haarmaskers, die ingrediënten bevatten zoals honing, banaan en avocado.

Drink verder voldoende water

Denk eraan je lichaam altijd voldoende te hydrateren en twee liter water te drinken in de winter tot drie liter bij hoge temperaturen in de zomer. Water zorgt voor de goede conditie van je haar, vermindert de vatbaarheid voor beschadiging door de externe omgeving en elimineert toxische stoffen uit het lichaam, die de haargroei kunnen tegenhouden. Vergeet je, zoals velen onder ons, voldoende te drinken?

Probeer de methode uit om steeds een gevuld flesje water in je tas mee te dragen. Of download de nieuwste apps op je smartphone die je melden wanneer het tijd is voor je volgende glas water.

Maak het een automatisme

Je zult merken dat je na drie weken automatisch naar het flesje water grijpt! Lijkt enkel water je te eentonig, wissel dan gerust af met infusies of natuurlijke vruchtensappen.

Vergeet ook het masseren niet

Als je je haar wast, maak er dan een gewoonte van om je hoofdhuid te masseren. Masseer jezelf of laat je masseren om de bloedsomloop te bevorderen en dus ook de zuurstoftoevoer van je hoofdhuid te verbeteren. De voedzame stoffen uit shampoo en conditioner worden hierdoor sneller opgenomen door de haarwortels.

Nieuwe haren zullen gegarandeerd sneller groeien! Let erop je haren niet uit te spoelen met te warm water. Hitte doet de haarfollikels uitzetten, waardoor haren sneller zullen loslaten en uitvallen.

Pas op voor chemische toevoegingen

Vermijd het overmatig gebruik van kleurstoffen of producten met een hoge concentratie aan chemische stoffen, die een devitaliserend effect hebben op de conditie van je haar. Gebruik bij voorkeur natuurlijke of zelfbereide middeltjes of ga op zoek naar schoonheidsproducten op de markt, die lagere concentraties chemische toevoegingen bevatten en minder beschadigend zijn. Hetzelfde geldt voor het aanwenden van hitte en warmte.

Besteed aandacht aan de puntjes

Vergeet het fabeltje dat als je de haren op een bepaalde manier knipt, ze sneller zullen groeien. Wel is het belangrijk voldoende aandacht te besteden aan de puntjes om het splijten en afbreken van de haren tegen te gaan. Breng een voedend masker aan op de puntjes en knip ze regelmatig bij om je haren die gezonde, volle uitstraling te geven.

Ten slotte nog enkele afsluitende tips

Gebruik de juiste oliën

Wist je dat oliën het haar voeden vanuit de wortel?

  • Verwarm een beetje olijfolie en verdeel het gelijkmatig over de hoofdhuid.
  • Geef jezelf een weldadige hoofdmassage en laat vervolgens de olie een tiental minuten inwerken.
  • Was en spoel je haren.

Massage bevordert de bloedcirculatie van de hoofdhuid en verwijdert tegelijkertijd onzuiverheden, die de poriën blokkeren en de haargroei vertragen. Het is gezond en voordelig en je zal versteld staan van het resultaat!

Bevochtig je haar en kam het regelmatig

Kam je haren twee maal per dag, ’s ochtends en ’s avonds. Er wordt aangeraden de haren eerst een beetje te bevochtigen en zo zacht als mogelijk door de haren te kammen. Kies voor een borstel met natuurlijke haren, want dit zal je haar minder beschadigen.

Uieninfusie?

Voor het bevochtigen van je haar kan je verrassend genoeg kiezen voor een uieninfusie. Voeg enkele schijfjes gepelde ui toe aan water en breng het in een pannetje aan de kook. Laten afkoelen en dit mengsel door een zeefje halen.

Gebruik dit vocht als laatste spoelmiddel voor je haren voor een heldere uitstraling en snellere groei.

Vergeet appelazijn niet

Ook appelazijn ontbreekt niet op het lijstje van natuurlijke produkten om je haren tot in de puntjes te verzorgen. Meng een halve liter water met een kwart kopje appelazijn en verdeel het royaal over de hoofdhuid en de haren. Dit eenvoudige recept stimuleert de haarfollikels, waardoor je haar opnieuw sneller zal groeien.

Afsluitend

Ten slotte vermijd je het beste schoonheidsproducten die siliconen bevatten. Ze geven je enkel de illusie van gezond en vol haar, terwijl ze ondertussen de haarfollikels verstoppen en op die manier de haargroei vertragen.

Onthou ook dat het niet nodig is je haren elke dag te wassen. Was en verzorg je haren twee, drie maal per week om je hoofdhuid de tijd te gunnen natuurlijke talg te produceren, dat de haargroei stimuleert en zorgt voor de gezonde conditie van je haar.