Leer thuis antibiotica maken met knoflookpasta

Knoflook en knoflookpasta wordt wereldwijd veel gebruikt, hoewel niet iedereen weet van de geneeskrachtige eigenschappen. Door de eeuwen heen heeft de natuurlijke geneeskunde deze groente al in behandelingen gebruikt [1]. Omdat het eigenschappen heeft die infecties, schimmels en bacteriën bestrijden. Bovendien helpt het zelfs bloed schoon en zuiver te houden.


Deze prachtige voordelen komen vrij wanneer de knoflook wordt geplet. Omdat er bij dat proces een stof genaamd allacine vrijkomt. Allacine is de basis van veel geneesmiddelen die apotheken zelf maken. In dit artikel leren we je hoe je een uitstekende zalf kunt maken voor de behandeling van verschillende kwalen.

Gebruik dit geneesmiddel thuis

Voor de meeste wonden kan knoflook onmiddellijk op de wond aan worden gebracht. Hierdoor zal de pijn verminderen en worden infecties voorkomen,

Bovendien helpt knoflook als het wordt ingenomen bij het genereren van gezonde bacteriële flora. Bovendien helpt het tegen negatieve effecten van orale medicatie op de maag.

Bij infecties veroorzaakt door schimmels, zoals bijvoorbeeld voetschimmel, kun je de knoflookpasta rechtstreeks op de infectie aanbrengen. Daarna bedek je het gebied met sokken.

We bevelen aan dat je alleen die sokken voor deze behandeling gebruikt. Kortom, na beëindiging van de behandeling moet je ze weggoien. Knoflookpasta kun ook worden toepassen op huiduitslag, zoals acne of herpes (genitale of oraal).

Nog een van de voordelen kan worden gevonden door de borst met knoflook in te wrijven om verkoudheid en longontsteking te verminderen. Het wrijven van knoflook in de neusgaten kan bijholteontsteking en postnasale drip verlichten.


Ten slotte kan knoflook ook werken als goede pijnstiller en antibioticum wanneer je het voorzichtig met een wattenstaafje in de oren aanbrengt.

Hoe maak je een knoflookpasta

Om deze geweldige pasta te bereiden die verschillende functies heeft, hoef je alleen maar aan de regel van 3 × 3 te denken.

Drie ingrediënten: vergine kokosolie, extra vergine olijfolie en verse knoflook. Om de pasta te maken, heb je drie overvolle eetlepels van elk ingrediënt nodig.

Instructies:

Doe de kokosolie in een kleine pan op laag vuur, voeg de olijfolie eraan toe en meng het goed. Wanneer het warm en goed gemengd is, voeg je de knoflook er beetje bij beetje aan toe.

Bak het licht aan en haal het dan van het vuur. Doe het mengsel in een blender of gebruik een vijzel of een koffiemolen om het fijn te malen. Dan zeef je het resterende product en doe je het in een pot. Klaar!

Nu heb je je eigen antibiotische zalf en pijnstiller! Bewaar het in de koelkast en vergeet niet om er af ​​en toe in te roeren. Dan kun je het twee weken bewaren.

Uitleg:

Wanneer het mengsel pas is gemaakt, heeft het een kleur die vergelijkbaar is met die van melk, maar beetje bij beetje wordt het zacht en dikker. Nadat je het enkele uren hebt laten afkoelen, zul je zien dat er een smeerbare, zachte crème is ontstaan.

Als je dit punt in het artikel hebt bereikt, betekent het dat we je enthousiast hebben gekregen over deze oude natuurlijke remedie. We hebben nog één advies voor je: ondanks de kokosolie zal de knoflookgeur blijven, dus het is het beste om het alleen in het huis te gebruiken, omdat de geur ook in je kleding blijft zitten. Je kunt dus het beste kleding gebruiken speciaal voor het gebruik van de crème en deze kleding apart houden van het andere wasgoed.

Je hebt kunnen zien dat het heel gemakkelijk is om deze zelfgemaakte antibiotische knoflookzalf te bereiden. Maak er snel wat van, want het is een natuurlijk geneesmiddel dat ontelbare voordelen bevat voor de hele familie.

[1] Dominee gelooft in knoflookpillen


Afbeelding dankzij Laureipsum