Mini chocoladebroodjes met een twist

Mini chocoladebroodjes met een twist

Dit is een leuk recept om achter de hand te houden voor wanneer je een gemakkelijk maar lekker weekend ontbijtje wilt maken. Bijvoorbeeld een ontbijtje op bed? Of enorme trek hebt in een snel en zoet hapje. Mij doen ze denken aan vakantie in Frankrijk. Ik mocht als kind altijd iets uit zo’n vitrine zoeken bij een Franse bakker. Nou koos ik heel vaak een meringue – zo’n groot roze kleurig kleverig schuim maar er ging ook heel vaak een zak met chocolade broodjes en appelbroodjes mee in de auto (voor onderweg). 

Chocoladebroodjes met een twist

Nou kan dit recept natuurlijk nooit de prachtige chocoladebroodjes uit een Franse bakkerij evenaren, maar voor op een lazy zondagochtend is het een leuke variant! Wat je nodig hebt is bladerdeeg, chocolade en hazelnoten. Om de chocoladebroodjes een twist te geven maak ik een notenkruim met sinaasappel voor in het broodje. Maar wanneer je dat nou niet in huis hebt dan maak je de broodjes lekker zonder! En ben je dus nog sneller klaar.

Het bladerdeeg ontdooi je. Daarna maak je de notenvulling. Door geroosterde hazelnoten in het hakmolentje van de staafmixer samen met wat suiker en sinaasappelrasp grof te hakken. Smeer op het bladerdeeg. Leg er een stukje chocolade op en dan vouw je het bladerdeeg er omheen. Dan snijd je ze in kleinere stukjes. Ze hebben ongeveer 20 minuten nodig om in de de oven te bakken. Laat ze dan wel even afkoelen. Op die manier kan de chocolade weer een beetje stollen. En eet het een stuk gemakkelijker! 

15 chocoladebroodjes

Ingrediënten

  • 5 bladerdeeg blaadjes
  • 70 gr hazelnoten
  • 100 gr pure chocolade
  • 1 tl suiker
  • 1 ei
  • 0,5 sinaasappel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, zodat ze een beetje kleur krijgen. Hierdoor krijgen ze net even wat meer smaak. Doe ze in het hakmolentje van de staafmixer en voeg de suiker toe. Rasp de schil van de halve sinaasappel en voeg bij de hazelnoten. Hak de hazelnoten tot dat er een grof kruim ontstaat. 

  3. Verdeel het hazelnoten kruim over de plakjes bladerdeeg (in het midden van de plakjes). Leg er een stukje chocolade op. Vouw dan het bladerdeeg er omheen. En druk een klein beetje aan. Leg ze op de beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het ei. 

  4. Zet ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze een klein beetje afkoelen.