Review Mad about macarons

Het is je misschien wel opgevallen dat ik helemaal in de ban ben van deze Franse koekjes. Macarons zijn dan ook niet te weerstaan. In mad about macarons wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf perfecte en onweerstaanbaar lekkere macarons kunt maken.

Het boek is geschreven door de Engelse Jill Colonna die zelf al een hele tijd in Frankrijk woont. In het boek wordt de Franse methode beschreven, volgens Colonna is dit de methode die niet kan mislukken. Ik heb zelf alleen nog maar de Italiaanse methode met een suikerstroop geprobeerd. De Franse methode is een koude methode waar geen verhitting aan te pas komt.

Het boek begint met handige tips voor het bewaren van macarons, wist je bijvoorbeeld dat je ze ook kunt invriezen? Het basisrecept is super duidelijk, aan de hand van foto’s worden de verschillende stappen weergegeven. Ook staat er duidelijk omschreven hoe je de macarons moet spuiten en vullen.

Daarna volgt een hele reeks recepten, klassieke macarons met een creme au beurre, pistache macarons en spicy chocolade macarons met kardemom en gember. Als je de basis onder de knie hebt, ben je klaar voor het volgende hoofdstuk macarons voor bij de thee. Bijzondere combinaties als drop, oranjebloesem en tutti frutti komen hier aan bod.

En als of dat nog niet genoeg is, staan er achter in het boek ook nog leuke ideëen voor een heuse macarontaart, desserts met macarons en hartige macarons als tikka massala. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn hart van dat laatste niet sneller gaat kloppen maar van de makarons met koffie crème des te meer.

Ik vind het een super leuk en veelzijdig boek. Er staat ontzettend veel informatie in met handige stap voor stap foto’s. Een leuk detail vind ik de recepten die je maakt met eigeel, want daar hou je natuurlijk massa’s van over als je met deze koekjes aan de slag gaat. Kortom ik ben enthousiast.