Rivierkreeftjescocktail met cocktailsaus

Zo dat was makkelijk beginnen he? Vandaag deel 2 van het makkelijke kerstmenu. Ik heb een lekker maar eenvoudig voorgerecht voor jullie bedacht, een rivierkreeftjescocktail met cocktailsaus. Klinkt heel chique, maar het is heel simpel om te maken. Want we gaan gewoon nog even door met cheaten. Het is een klassieker, want we kennen natuurlijk allemaal de garnalencocktail en de kipcocktail. En deze cocktail met rivierkreeftjes is een lekkere variatie daarop.

Het enige wat je bij dit recept zelf moet maken is het cocktailsausje. En dat is echt niet moeilijk. Voor de rest is het enkel wat snijwerk. Ik zou de avocado wel op het laatste moment snijden, want deze heeft nogal snel de neiging om bruin te kleuren. Aan de smaak zal het niet liggen, maar het ziet er gewoon wat minder fris uit. Om de cocktail extra chique te maken, heb ik het gepresenteerd in een cocktailglas. Nog een klein geheimpje van mij; de presentatie is het halve werk. Dit ziet er toch een stuk chiquer en gezelliger uit dan wanneer je alles op een bordje presenteert. Dus pak een mooi glas, trek wat blaadjes sla los en roer snel een sausje. En de aahhs en ohhhs zullen je om de oren vliegen met kerst.

Trouwens hadden jullie al gezien dat je op Instagram een Food we love box kunt winnen? Samengesteld door niemand minder dan 2 sterren chef Hans van Wolde van Beluga Loves You. Ga snel kijken en doe vooral mij. Want geloof mij, dit wil je.

rivierkreeftjescocktail

Ingrediënten voor 4 personen

2 st. baby Romaine sla
1 mango
1 avocado
10 cm komkommer
100 gr rivierkreeftjes

Voor het sausje

1 el ketchup
1 el mayonaise
Sap van een halve citroen
Scheutje slagroom
Scheutje cognac
1 tl paprikapoeder
Peper en zout

Zo maak je het

Snij het kontje van de Romaine sla en trek de blaadjes los. Als het buitenste blad bruin en beschadigd is, gooi je dit weg. Was de slablaadjes en dep ze vervolgens droog met een keukenpapiertje.

Verdeel 3 blaadjes sla over een mooi cocktailglas.

Schil de mango en verwijder de pit. Snij deze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de avocado. Verdeel ze beiden over het glas.

Snij de komkommer in partjes en leg ze in het glas.

Verdeel over iedere cocktail een lepel rivierkreeftjes.

Maak nu een sausje van de ketchup, de mayonaise en een scheutje room. Voeg het sap van een halve citroen en een klein scheutje cognac (of whisky) toe. Breng het sausje op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Giet het sausje over de rivierkreeftjes en klaar ben je.

Serveer vers geroosterde toast bij de rivierkreeftjescocktail.

rivierkreeftjescocktail

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

fijnefeestdagen