Starbucks Pumpkin Spice Latte

Ik ben nieuwsgierig, niet gewoon nieuwsgierig maar heel erg. Ik volgde het Sylvie en Raph nieuws op de voet, ben ook stiekem wel benieuwd of ze het nu met Manuel doet, hou van sensuele nieuwtjes en als iemand een mysterieuze tweet plaatst ben ik altijd benieuwd wat daarachter schuilt. Maar het meest nieuwsgierig ben ik naar smaken, ik wil alles proeven, ik neem altijd een hapje van het bord van Maurits als we uit eten gaan en mijn grootste wens is om in een luxe ijssalon alle smaken van de kaart te proeven.

Zo had ik dat ook met de Pumpkin Spice Latte van Starbucks, ik was zo nieuwsgierig naar de smaak dat ik hem zelf besloot te maken. Wij hebben in Haarlem sinds kort ook een Starbucks en ik ga ook snel the real thing proeven, maar toen ik dit recept voor de pumpkin spice latte op de blog van Betty’s Kitchen zag, kon ik me niet meer inhouden.

Ik had apart wat pompoenpuree bewaard voor dit populaire Starbucks drankje. Waarom kan je in Nederland niet van die blikken kopen? Dan zou ik iedere dag Pumpkin Lattes drinken. Misschien ook maar beter van niet, want dan zou het mij toch weer vervelen, want eenmaal geproefd, is de nieuwsgierigheid weg.

Ingrediënten voor 1 grote beker

200 ml melk
1 espresso
1 el pompoenpuree
0,5 tl pumpkin spice mix
1 tl vanille extract
1 tl suiker (of meer)

Zo maak je het

Pompoenpuree

Rooster stukken pompoen in ongeveer 30 minuten gaar op 200 graden. Prak het vruchtvlees en bewaar het in de koelkast. Of kook de pompoenstukken in ongeveer 12 minuten gaar, pureer ze glad met een staafmixer. De puree kan je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

Pumpkin Spice Mix

Maak een mengsel van 1 tl kaneel, 1 tl gember, 1 kruidnagel, 1 tl piment en een snufje nootmuskaat. Je kunt ook in een keer een grote hoeveelheid maken. Je hebt maar een 0,5 theelepel nodig, met dit mengseltje kan je ongeveer 4 lattes maken.

De pumpkin spice latte
Starbucks Pumpkin Spice LatteVerwarm de melk met de pompoenpuree, de suiker en de pumpkin spice mix in een pannetje.

Breng het mengsel aan de kook en roer het goed door elkaar.
Starbucks Pumpkin Spice Latte

Haal het pannetje van het vuur en voeg de espresso en een tl vanille extract toe.

Giet het in een grote mok en garneer de Pumpkin Spice Latte eventueel met slagroom.

Starbucks Pumpkin Spice Latte