Vijgen met gorgonzolamousse – Italiaans kerstmenu

Yes Yes Yes, hebben jullie er ook zo’n zin in? Ik wel! Ik ben helemaal losgegaan op de kerstrecepten. Dit jaar ga ik het anders doen. Voorgaande jaren deelde ik gewoon random lekkere voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten voor kerst. Dit jaar heb ik verschillende menu’s bedacht. En vandaag trap ik af met het eerste menu. Deze week staat in het teken van mijn favo eetland Italië. Ik heb een Italiaans kerstmenu voor jullie bedacht. Iedere dag deel ik een gang met je en vandaag beginnen we uiteraard met de amuse. Ik heb vijgen gemaakt met gorgonzolamousse. Super easy en super feestelijk.

vijgen met gorgonzolamousse

Ik zal alvast het hele menu met jullie delen. Kan je je een beetje voorbereiden op wat komen gaat.

Vijgen met gorgonzolamousse

Klinkt lekker toch? Iedere dag krijg je een gang van mij. Het is niet een super makkelijk menu, maar ik ga je helpen. En als je het toch teveel gedoe vind, wacht dan even tot volgende week. Want dan volgt het makkelijke kerstmenu. We beginnen vandaag trouwens wel heel makkelijk. Gorgonzolamousse is zo gemaakt. Als je geen verse vijgen kunt vinden, dan is peer ook een aanrader.

Ingrediënten voor 12 personen

3 verse vijgen
75 gr gorgonzola
100 ml slagroom

Zo maak je het

Klop de gorgonzola romig met een spatel. Dit is een kwestie van goed roeren. Hoe langer je roert, hoe romiger en zachter hij wordt.

Klop in een andere kom de slagroom lobbig.

vijgen met gorgonzolamousse

Voeg nu beetje bij beetje de slagroom bij de gorgonzola. Meng het goed door elkaar.

Stop de gorgonzolamousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Laat het een uurtje opstijven in de koelkast.

vijgen met gorgonzolamousse

Vlak voor het serveren was je de vijgen. De schil kan je laten zitten. Snij de vijgen in partjes en leg ze op een amuselepel of klein schoteltje.

Spuit een flinke dot van de gorgonzolamousse bij de vijgen.

Serveer de vijgen met de gorgonzolamousse meteen.

vijgen met gorgonzolamousse

Nog wat tips:

  • Je kunt de gorgonzolamousse ook de avond van tevoren maken.
  • Houd je niet van blauwe kaas? Dan is geitenkaas ook lekker.
  • Geen verse vijgen te vinden? Dan is peer ook een optie. Of neem een halve stoofpeer om het extra feestelijk te maken.
  • Wil het Voedselzandloper proof maken? Gebruik dan Alpro opklop.

 fijnefeestdagen