Vitello Tonnato

Ik heb wel eens eerder gezegd dat de Italiaanse keuken mijn favoriet is. Een Italiaans gerecht wat ik dan ook heel lekker vind, is kalfsfricandeau met tonijn, of zoals dat in mooi Italiaans heet: Vitello Tonnato. De combinatie van vlees en vis is gewaagd maar heel zacht en subtiel in dit gerecht. Kalsfricandeau is niet in alle supermarkten verkrijgbaar, ik haal het dan altijd bij de slager. En dat is toch ook wel het lekkerste.

Vitello Tonnato is ook een fijn voorgerecht voor kerst, je kunt het makkelijk voorbereiden. Je kunt de tonijnsaus al van te voren maken en dan hoef je het op het laatst alleen nog mooi op het bord te leggen.

Ingrediënten voor 4 personen

300 gram gebraden kalfsfricandeau in plakken
75 gram gemengde salade
1 blikje tonijn in olie
6 el mayonaise
1/2 citroen
2 el kappertjes
Olijfolie
Balsamico azijn
Peper en zout

Bereidingswijze

Pureer de tonijn samen met de mayonaise en het sap van een halve citroen tot een gladde massa. Breng dit op smaak met wat peper en zout. Breng de salade op smaak met balsamico azijn en olijfolie.

Dresseer de salade op een schaal, leg hier rondom de plakjes gebraden kalfsfricandeau. Dresseer de tonijnsaus over de fricandeau en garneer het gerecht met de kappertjes.

Vitello Tonnato