Wentelteefjes met blauwe bessen compote

Wentelteefjes met blauwe bessen compote

Toen Pauline deze wentelteefjes met blauwe bessen compote had gemaakt, wist ik niet hoe snel ik ze naar binnen moest werken. De heerlijke zoete geur trok meteen mijn aandacht en ik had er zo’n ontzettende zin in, dat voor ik het wist het hele bordje leeg was. Oeps! En lekker zijn ze! Ik denk dat ik ze snel weer ga maken. Het was lang geleden dat ik wentelteefjes gehad had. Eigenlijk komt het nooit in me op om ze zelf te maken. En dat terwijl het zo makkelijk is. Deze wentelteefjes met blauwe bessen compote ga ik in ieder geval onthouden. Ik kan niet wachten om ze weer te proeven.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

Voor het maken van wentelteefjes kun je heel goed wat ouder brood gebruiken. Zo hoef je geen brood weg te gooien, want dat is toch altijd wel zonde. Nee, maak er dan liever deze lekkere wentelteefjes van. De Griekse yoghurt en de blauwe bessen compote maken het helemaal af. En zo heb je in een handomdraai een heerlijk verwenontbijtje voor in het weekend. Doordeweeks hebben we daar immers geen tijd voor, dan werken we snel een bakje yoghurt naar binnen. Maar in het weekend ontbijt ik graag uitgebreid. En, wanneer staan deze wentelteefjes bij jou op het menu?

Wentelteefjes met blauwe bessen compote

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes brood bijv brioche of wit speltbrood
200 ml melk
1 ei
1 tl kaneel
1 zakje vanillesuiker
4 el Griekse yoghurt
Paar blauwe bessen ter garnering
Roomboter om in te bakken

Loading...

Blauwe bessen compote
250 gr blauwe bessen (uit de vriezer)
Kneepje honing
2 tl maïzena + 1 el water
Klein scheutje water

Zo maak je het
Meng de melk met het ei, de vanillesuiker en de kaneel met een vork of garde door elkaar.

Haal de plakken brood door het eimengsel.

Bak het brood rondom bruin in een koekenpan met een klontje roomboter.

Maak in de tussentijd de blauwe bessen compote. Zet de blauwe bessen in een steelpannetje op het vuur. Voeg een scheutje water en een kneepje honing toe. Breng het zachtjes aan de kook en laat het vervolgens 5 á 10 minuutjes stoven.

Meng de maïzena met het water en voeg dit toe aan de compote. Laat het al roerende nog een paar minuten doorkoken, totdat het dikker wordt. Vervolgens laat je de compote afkoelen.

Beleg de wentelteefjes met een eetlepel Griekse yoghurt, wat van de blauwe bessen compote en garneer met blauwe bessen.

Serveer de wentelteefjes meteen.

Wentelteefjes met blauwe bessen compoteWentelteefjes met blauwe bessen compoteWentelteefjes met blauwe bessen compote

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.